Denna blog är inte aktuell!

Denna blog är inte aktualiserad sedan 2014, för information om nya vandringar besök www. Vandra i Spanien .com

KÖRSBÄRSDALEN

VANDRING I KÖRSBÄRSDALEN
21-28 mars (svårighetsgrad 2-3)
2012 och 2013 succévandring!
I norra Alicante provins ligger körsbärsdalen, Vall de Laguar, där träden blommar i mars. Här bor vi uppe i bergen på 550m höjd över havet, i lugnet strax utanför byn Benimaurell. Namnet på byn berättar om dess förflutna, här bodde morerna i nästan 900 år och denna dal var den sista där morerna lyckades hålla sig kvar innan de till slut blev utvisade 1609. Nu ger dalen oss en känsla av lugn och från hotellet kan vi med blicken erövra hela dalen och se ända ner till Medelhavet.

Vandringarna går i berg och dal, upp och ner i 8-15km, så du bör vara van vandrare. Vi har alltid möjlighet att göra vissa vandringar kortare för de som inte orkar. Utsikterna är hisnande, över ett hav av berg i alla riktningar. Vi vandrar i en jordbruksbygd: körsärsträden blommar, bredvid har mandelträden just blommat färdigt och olivträden blivit skördade. Vi möter de äldre männen som arbetar på sina marker, sköter om träden och skördar bondbönorna. Vi ser de gamla vackra "tvättstugorna" där för inte länge sedan kvinnorna möttes. Vi dricker det friska vattnet ur dessa otaliga källor som vi stöter på längs med våra vandringar.

En dag tar vi ledigt från vandrandet i bergen och besöker staden Denia nere vid havet. Vi promenerar längs med havet och var och en kan på egen hand strosa i staden, eller vila på sandstranden. 


Vi bor bekvämt på flotta fyrstjärniga hotellet Alahuar, alla rum har utsikt över dalen samt Medelhavet och vi kan från våra fönster uppleva färgspelet i soluppgången. Läget är lungt och vi kan sova gott utan störande ljud.

För de som vill finns det möjlighet att utan extra kostnad även delta i "Medvetenhet genom rörelseövningar" (Feldenkraismetoden) och stavgångskurs


 
Datum:21-28 mars 2014
Favoritresor 
 svårighetsgrad 2-3