Denna blog är inte aktuell!

Denna blog är inte aktualiserad sedan 2014, för information om nya vandringar besök www. Vandra i Spanien .com

MÅ BRA VECKA I SPANSKA BERGEN

2-9 juli och 10-17 sept 2014
Detta är en resa för dig som vill ägna en vecka åt dig själv. En vecka att stressa av, röra på dig i härlig natur, andas frisk luft, bli brun i sommarvärmen och njuta av bad i kallt källvatten, äta mycket ekologiskt och ta hand om din kropp och själ. "Alla borde någon gång i livet unna sig en sådan här vecka", utbrast en av deltagarna på tidigare resa.


Vi bor enkelt på två ekologiska gårdar på 900 m höjd över havet i Alicante provins i Spanien, från vilka man kan skönja Medelhavet. Närheten till havet gör att det har ett milt klimat. På gårdarna bor spanjorer, som kämpar med att odla trots att klimatet är tufft, samt gör ekologiska bakverk. Vattnet kommer från egen källa, både till dricksvattnet och att vattna grönskslandet med.

Förutom odling av grönsaker finns gott om frukträd: oliv, mandel, fikon, körsbär, äpple, etc. Hit kommar inga el- och telefonledningar, elen produceras till största del av solceller. När kvällen faller och nattens mörker lägger sig över dalen kommer tusentals stjärnor fram som tända ljus.

Husen är enkla, utan lyx, men hemtrevliga och personliga, lantliga, med en blanding av gammal traditionell stil och personliga inslag. Runt omkring finns medelhavsskog och gott om frisk luft.







Dagarna kommer att ägnas åt rörelseövningar, promenader i bergen, kurs i vegetarisk matlagning, "Medvetenhet genom rörelse" (Feldenkraismetoden), massage, stavgång, tillverkning av salvor och kroppsoljor, härliga bad i bassängen,  mm.
Sista dagen åker vi ner till Altea, en liten vit stad vid Medelhavet, för att bada i havet och strosa i gränderna i gamla staden och i den sammetslena varma natten uppleva folkvimlet, efter lugnet uppe i bergen.