Denna blog är inte aktuell!

Denna blog är inte aktualiserad sedan 2014, för information om nya vandringar besök www. Vandra i Spanien .com

Mina medhjälpare

På mina resor har jag alltid med en medhjälpare, så att vi kan, om så behövs, dela upp gruppen i två. Vissa vill gå långt, andra vill gå kortare. Vissa vill gå snabbt, andra föredrar att ta det lungt och stanna upp ofta och titta på blommor, etc. Här en kort presentation av mina medhjälpare. Vissa kallar resorna "Res med Bippan och hennes vänner".



EMILIA MORATINOS. Spanjorska, skaparen av vandarhemmet Mas de la Canaleta i Alicantes berg. Van att bo ensam uppe i bergen, behöver tystnaden och lugnet i naturen. Sköter gärna om picknickluncharna, då hon är van kock. Håller kurser i vegetarisk matlagning och tycker det är viktigt att äta lokalt och att följa årstiderna.




EVA-LOUISE CARLGREN, som älskar att vara ute och röra på sig i naturen. Hon älskar också djur och speciellt sin hund Monty, som hon vandrar i skogen med varje dag. Född i Sverige, men sedan bott i många länder och numera bosatt i Alteatrakten.








LOMI SZIL, min svensk-ungerske son som vuxit upp i Spanien. Han ägnar sig åt olika sorters scenkonst, bl.a. nycirkus. Men numera blir det mest organisering av cirkusfestival och kulturtidning på nätet.

































.





JEANNE VAN SIBILLE. Holländsk biolog som bott i Alteatrakten i 25 år och guidat holländska grupper i bergen. Jeanne fick mig att upptäcka bergen och njutningen i att vandra! Hon har även varit Waldorflärare, speciellt gillat att tälta och leva friluftsliv med barnen. Ett annat specialintresse är att dansa tango!

MERCEDES ALBERDI. Kommer från baskien. Hennes far gillar att jaga fåglar så dottern ägnar sig åt att rädda fågrar! Mercedes är ornitolog, arbetar med att återinföra rödfalken, som varit utrotningshotad.

 MIGUEL GARCÍA. Spanjor,ursprungligen från Almeria,  bor i Malaga. Har studerat antik grekiska, latin och engelska, numera arbetar han med massage. Miguel är med på vandringen "Hav och stränder". Miguel arbetar även med ett projekt som stöder barn i Senegal.

SUSANNE SÄLLSTRÖM. Bor i Sverige, men har varit många gånger i Spanien. Engelsklärare, folkhögskolelärare och  även yoga-lärare. Hon älskar friluftsliv, på vintern långfärdsskridskor och skidor, på sommaren paddlar hon kayak och vandrar.